Hogyan vesd be a szeretetnyelveket a karácsonyi ajándékozásba? Így az ünnepek közeledtével lehet, hogy neked is fejtörést okoz, hogy mivel lepd meg kedvesedet vagy barátaidat? Mert ugye ezernyi ötlet jön velünk szembe a boltokban, interneten de vajon akinek szánjuk, annak akkora örömet okozunk majd mint amire számítunk?

Te ismered Garry Chapman 5 szeretetnyelv című könyvét? Ebben a könyvben egy teszt segítségével könnyedén kiderítheted, hogy kinek mi a szeretetnyelve és innentől kezdve ha jól alkalmazod, már gyerekjáték lesz kommunikálni akár a szerelmeddel, akár a gyerekeddel vagy a főnököddel. Én szívből ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, mert ha tudjuk, hogy kihez milyen “nyelven “ szólhatunk, akkor sokkal könnyebbé válik így az ünnepek közeledtével az ajándékozás is.

Éppen ezért arra gondoltam, hogy egy minisorozatot indítok, melyben napról napra ötletet adok nektek arra, hogy az egyes szeretetnyelvet beszélő barátaid, szerelmed vagy akár családtagjaid  számára mi lehet az ideális ajándék.

Szívből remélem, hogy egy kis segítséget nyújt majd az alábbi kis ötletparádé neked abban, hogy könnyedebben készülhess az ünnepekre. 

Mára az elismerők szavakhoz hoztam nektek ötletet. Az elismerő szavak szeretetnyelvénél az ajándékozásnál a hangsúly a szavakban, üzenetekben és kommunikációban rejlik. Tehát olyan ajándékot válassz, amely kifejezi az elismerést, tiszteletet és szeretetet szavakban vagy írásban.

Néhány ötlet:

  • Könyv vagy notesz: Válassz inspiráló könyveket vagy noteszfüzetet, amelyekben üres lapokat hagysz, hogy személyes üzeneteket írhass bele.
  • Képeslapok: Készíts vagy válassz szép, karácsonyi témájú képeslapokat, és írj rájuk megható üzeneteket, amelyek kifejezik a szereteted és elismerésed.
  • Emlékkönyv vagy scrapbook: Készíts egyedi emlékkönyvet vagy scrapbookot olyan pillanatokról, élményekről, közös élményekről, amelyek fontosak voltak nektek.
  • Hangüzenetek: Készíts hangüzeneteket vagy podcastot, amelyekben kifejezed a szeretetedet, elismerésedet, és megosztasz közös emlékeket, gondolatokat.
  • Személyre szabott képeslap vagy levél: Írj egy hosszabb levelet vagy üzenetet, amely kifejezi, mennyire fontos és értékes a másik személy az életedben. Hangsúlyozd, mennyire hálás vagy azért, amit adott neked, és milyen hatással van rád.
  • Inspiráló idézetek: Ajándékozz olyan könyvet vagy albumot, amely tele van inspiráló vagy megható idézetekkel. Válogass ki olyan idézeteket, amelyek kifejezik az elismerésedet és megbecsülésedet.
  • Elismerő szavakkal díszített tárgyak: Választhatsz olyan tárgyakat, mint egy keretbe foglalt kedves idézet, díszpárna vagy egy tálca, amelyekre elismerő vagy szeretetteljes üzeneteket gravíroztattál.
  • Hangsúlyozottan pozitív és megható könyvek: Olyan könyveket válassz, amelyek bátorítóak, motiválóak és meghatóak. Az ilyen könyvekben szereplő történetek, versek vagy tanítások segíthetnek kifejezni a tiszteletet és elismerést.
  • Meditációs vagy naplókönyv: Olyan naplót vagy füzetet adhatsz ajándékba, amelynek üres oldalait az ajándékozott személy arra használhatja, hogy kifejezze az érzéseit, vagy éppen megfogalmazza az elismerő gondolatait magáról és a környezetéről.

Az én személyes ajánlóm

Szívügyem a szeretet, a közös minőségi időkhöz való játékok, ajándékok készítése, így úgy gondoltam, most hozok pár ötletet a saját tervezéseimből is. Itt a shopban is találsz jó néhány olyan ajándékot, mellyel tuti betalálsz annál a személynél, akinek a szeretetnyelve az elismerő szavak.

/Kattints a nevekre és nézd meg közelebbről a csomagokat!/

karácsonyi ajándék ötlet szeretetnyelv

Az a lényeg, hogy az ajándék valóban személyes legyen, és tartalmazzon olyan üzeneteket, amelyek kifejezik a szereteted és elismerésed az illető iránt. Fontos, hogy az ajándék és az üzenetek a másik személyre szabottak legyenek, és jól tükrözzék a közöttetek lévő kapcsolatot és érzéseket.