Elcsépelt vagy éppen örök meglepetés a szerelmes idézet évfordulóra? Van valami kedves, nyugtató az idézetekben. Néha egy egy ismeretlen bölcs százszor jobban meg tudja fogalmazni, mit is akarunk valójában, mi van éppen a lelkünkben. És bár lehet ezerszer eljátszunk a gondolattal, hogy szívünk választottjának milyen sziporkázó sorokkal vallunk színt, valahogy mikor ott a “helyzet” és nekünk kellene őt kápráztatni, akkor bizony lefagyunk. Mert gondolatban annyira jól hangzott…

Éppen ezért most kiválasztottam 7 szerelmes idézetet évfordulóra vagy akár jeles napokra. HIszen szerelmet vallani bármikor lehet, bármikor jól esik.

“Még soha nem voltam szerelmes, így nem tudom őszintén azt mondani, hogy tudom, milyen érzés, de ha az, hogy az ember a nap minden percében együtt akar lenni valakivel, ha úgy érzi, hogy hiányzik egy része, amikor a másik nincs a közelében, ha képtelen elképzelni a másik nélkül az életét, vagy nem tud normálisan funkcionálni, mert állandóan a másikra gondol, akkor igen, szerelmes vagyok beléd.”

J. L. Perry

“A szerelemnek nincs szüksége virágos szavakra, cikornyás körmondatokra és bömbölő eskükre! Egy tekintet, egy kézszorítás és az első csók többet, éde­sebbet és drágábbat mond el, mint az előre meg­fogalmazott bölcselkedés ezer szép hangú megnyilatkozása.”

Radnay Erna

“Egyetlen boldogság van az életben: szeretni és szeretve lenni.” George Sand

“Ha a nő érdekes, akkor nem egyszerű. Ha egyszerű, akkor nem érdekes. Ha megéri neked, nem fogod feladni. Ha feladod, nem érdemled meg. Az igazság az, hogy mindenki bántani fog. Csak meg kell találnod azt az egyet, akiért érdemes szenvedni.” Bob Marley

“Ha valaki nagyon szeret, az erőt ad, míg ha valakit te szeretsz nagyon, az bátorságot.” Lao-ce

Ölellek, olyan szorosan, amennyire csak bírlak, szeretlek, amennyire csak tudlak, és te is szeretsz, egész testedből, teljes lelkedből, a legtisztábban – és mégis vágyódunk egymásra, mintha messze lennénk, és sohasem tudunk egymással jóllakni… Az a felkavaró ebben az élményben, hogy nincs “beteljesülés”… Halandók vagyunk, az a baj! És ez egy halhatatlan érzés. És ezért mindig azt érezzük, hogy elveszthető. (Müller Péter)

Pompás helyet készítettél nekem a szívedben!… De én nem akarok ott lakni! (…) Mert ez egy trónus. Nagyon magasan áll. Én meg ott szeretnék lakni benned.

SZÍVBŐL JÖVŐ SOROK ÉVFORDULÓRA

Nos, remélem ihletet merítettél a fenti sorokból és vagy tollat ragadsz rögtön, hogy megcsillogtasd szerelmed számára irodalmi stílusodat, vagy pedig egyszerűen csak  papírra veted és átadod neki. Hidd el, a lényeg az, hogy gondoltál rá, hogy meglepted őt.

Ha éppen belemelegedtél az írásba de hosszú levél helyett pár lényegre törő sorral biztosítanád kedvesed a szerelmedről, akkor írd össze azt a 25 dolgot, amiért szereted őt. Modern kori szerelmes levél igazi Don Juanoknak vagy szerelmes hősnőknek. Természetesen a hölgyek is bátran bevethetik szerelmes soraikat.

Itt nem másoktól átvett uncsi közhelyeket adsz át, hanem magadból egy szeletet, az érzéseidet. És mi van ha setesuták is a mondatok? Sebaj! Aki kapja, biztosan értékelni fogja ezt a rendkívül különleges szerelmi vallomást.

25 dolog, amiért szeretlek egy modern kori szerelmi vallomás

25 szívhez szóló üzenet kedvesednek egy csomagban.

25 dolog amiért szeretlek