Wow! Micsoda eszement kalandra invitállak megint, Kedves Olvasóm! Eltelt egy év, mióta megjelent első könyvem, a Randikaland. Hihetetlen erővel és szeretettel száguld előre és ez hozta magával azt a kellemes következményt, hogy bizony kell egy (több) folytatás .

Így nem is olyan régen nekiültem hát, elővettem a már rongyos kis füzetemet és ceruzámat, és elkezdtem felvázolni a gondolataimat, érzéseimet és ezernyi ötletet, melyek már akkor ott keringtek a fejemben. Igen, jól olvasod, füzet és ceruza. Bár szeretem és nélkülözhetetlennek tartom a modern kor vívmányait de valahol legbelül, a szívem mélyén, nagyon is ragaszkodom a régimódi dolgokhoz. Szeretem a papír és a frissen hegyezett ceruza illatát, a radír apró csirizeit. Boldogsággal tölt el, mikor ezernyi post-it ragacs tölti be először az íróasztalom, a bútorokat, majd az egész szobát. Színesek, hívogatóak. Valahogy mintha azt mondanák nekem, gyere és töltsd meg üres lapjaim a szíveddel…

Van az utazás… Izgatottan készülsz rá, tervezel, szervezel, és ahogy közeleg az idő, egyre kevesebbet alszol. Aztán elérkezik a nagy nap. Vágyaid teljesülésének napja. A nagy utazás. Egy számodra hívogató tájra. Izgatottan fedezed fel, teszed magadévá. És egy életre megőrzöd magadban.

Nos, hát én így kezdek bele egy könyv írásába. Tudod, azért osztom meg veled, hogy egy picit beleláss abba, átvedd ezt a bizsergető érzést, amit nekem jelentenek a könyveim, kártyáim. Hiszen ezek nem csak üres papírhalmazok, melyek kaphatóak itt, ott, hanem annál sokkal többek.

Azon a napon, mikor elhatároztam, hogy megírom a folytatást, az első gondolatom a könyv címe volt. Bepattan: KANAPÉUTAZÁSOK. Bár barátaim furcsán néztek rám és nem is értették, hogy hogyan lesz ebből a furcsa szóösszetételből valami különleges élmény és kaland, melyekre ismét ezrek indulnak el… Én tudtam itt legbelül, hogy megint valami őrületes dolog születik a kezeim között. Bátran mondom ezt, hiszen a Randikaland könyvem már több, mint 2000 pár polcán sorakozik. Hihetetlenek vagytok! Annyi szeretetet kaptam tőletek, hogy ez vitt előre.

Szóval arra gondoltam a cím után, hogy akkor ezt a könyvet egy világ körüli utazásra építem majd. 

Egy kellemes tavaszi délelőttön, mikor az íróasztalomhoz odasütött a nap, becsuktam a szemem és elkezdtem ábrándozni, visszaemlékezni, hogy milyen is egy igazi, szívet és lelket melengető utazás.

Hagytam, hogy gondolataim elkalandozzanak, érezni akartam. Hogy mit? Hát azt! Azt a bizsergető érzést, amit egy valódi utazáson élhetünk át. Minden egyes apró részletét magamévá akartam tenni. Valahogy így bontakoztak az első gondolataim foszlányai és borították be nem csak a lelkemet hanem a szobámat is. Minden egyes apró szösszenete, gondolatot papírra vetettem. Volt hogy bevásárlás közben, vagy a piacon épp a csodásan hívogató paradicsomok között, hol pedig éjszaka egy mámoros álomból felpattanva. És ha azok a bizonyos fogaskerekek beindulnak, nincs megállás. Az ötlet után körvonalazódott a könyv váza, hogy milyen is egy utazás, melyek a főbb mozgatórugói, momentumai. Kezdve a készülődéstől, a tematikus esten át egészen a képeslap megírásáig. 

Nos, az elmúlt hónapok során 390 csésze kávét, 42 db post-it ragacsot és 3 db ceruzát fogyasztottam el. 🙂 

Aztán odaültem a számítógépem elé és elkezdtem bepötyögni a gondolataimat. Ismét egy igen nyugodt időpontot választottam a könyvem megírásához, mégpedig a nyári szünetet. A lányaim örömmel vetették bele magukat a vakáció minden egyes édes pillanatába és pedig ijedten csaptam a homlokomra. Egek! Mivel hajnalban tudok dolgozni, így könnyen vettük az akadályt és a 3-7-ig történő írás és alkotás után egész napom az én csodás lánykáimé volt. Talán soha ennyi élménnyel, közös pillanattal nem töltöttünk meg vakációt. Valahogy a sors akarta így, nem tudom de minden szempontból különleges és más volt ez a nyarunk. De csodálatossá varázsoltuk.

Bevallom én imádok utazni, így a nehézséget az okozta leginkább, hogy melyik legyen az a 12 ország, amit beleveszek a könyvbe. Mert ugye ötletekkel vagy 10 kötetet is meg tudtam volna tölteni. Így a végén a virtuális utazás állomásai lettek: Argentína, Mexikó, Kuba, Kanada, Izland, Finnország, Skócia, Törökország, Egyiptom, India Japán, Ausztrália.

Kanapéutazások

A Kanapéutazások könyv nem egy unalmas papírhalmaz. Annál sokkal izgalmasabb és rendhagyóbb. Először is egy QR-kód segítségével bármikor újra letölthetitek a feladatlapokat. Találtok benne útlevelet, meghívókat, melyekkel csak fokozni lehet a hangulatot. Két extra bónusz videót is megtekinthettek, ráadásul nem csak kettesben játszhatjátok a könyv feladatait, hanem jól jöhetnek akkor is ha barátaitokat hívjátok át.

Megsúgom, az előrendelés során még őrületes extra ajándékok is várnak rátok, na meg az ingyenes szállítás is akár.

Kanapéutazások, évfordulós ajándék

A Randikaland óriási sikere után, remélem a Kanapéutazásokat is annyira fogjátok majd szeretni. Szívből és szeretettel írtam nektek, hiszen pontosan tudom milyen értékes az együtt eltöltött közös idő. Őrizzétek meg minden egyes pillanatát!

szeretettel, Anita