Az utazás egy olyan másfajta állapot, mikor magunk mögött hagyva a régi életünket, belevágunk valami újba, őrültbe  és piszok jól érezzük magunkat. Ha épp nincs lehetőség ilyen kalandokra indulni, akkor jól jöhetnek az utazás témájú filmek. Neked melyik a kedvenced? Melyiknél érzed azt, hogy “odamostazonnal”? Vagy melyik az, amit már rongyosra néztél? Bevallom, imádom az ilyen témájú filmeket. Nagy kedvencem ami jó nagy adag romantikával is párosul. Azt hiszem az ilyen filmekben nincs hiány.

““Az utazás nem arról szól, hogy mit nézünk meg, hanem inkább arról, amit közben átélünk”.”

Egy őszi, téli bekuckózós estén bizony kiválasztani egy szuper filmet és képzeletben bejárni csodás tájakat jó kis randiprogramnak ígérkezik. Éppen ezért arra gondoltam, hogy a mai válogatásban utazással kapcsolatos filmeket gyűjtök nektek össze.

Íme az én nagy kedvenceim:

Az utazó

Ízek, imák, szerelmek

Lazacfogás Jemenben

Az igaz történet

Napsütötte Toszkána

Római vakáció

Amelie csodálatos élete

Bor, mámor, Provence

Vándorút

Corelli kapitány mandolinja

Mamma Mia

Mielőtt felkel a nap

Keleti nyugalom – Marigold Hotel 

Éjfélkor Párizsban

Ausztrália

Távol Afrikától

Hét év Tibetben

Vicky Cristina Barcelona

Utazás Darjeelingbe 

A bakancslista

Kedvet kaptatok egy utazáshoz?

A listát biztosan lehetne még ezernyi jobbnál jobb filmmel bővíteni, hiszen a világ minden tájára elrepítenek bennünket ezek az alkotások. És mi van akkor ha felkeltette az érdeklődést egy út? Miért is ne vághatnátok bele? Először is a legfontosabb, hogy vessétek papírra részletesen, hogy hová, hogyan, mikor szeretnétek elutazni. Nem baj, ha őrültségnek hangzik elsőre! Az agyatok gőzerővel fog azon dolgozni, hogy az álom meg is valósuljon. Érdemes egy füzetbe lejegyezni az összes gondolatotokat az úttal kapcsolatban. Előbb utóbb a megvalósításhoz szükséges első lépések is megérkeznek.. Hogy hogyan? Hát pl. egy könyv, a Kanapéutazások formájában.

Ez a legújabb könyvem 12 országba repít el virtuálisan. Tökéletes opció arra az esetre ha az utazás most valamiért nem jön össze.

Kanapéutazások