Javában tombol a szerelmesek napja előtti láz, így nem maradhatnak ki a kedves idézetek, versek sem. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokunk szívét dobbantja meg egy egy ősrégi romantikus iromány. De azt is remélem, hogy nem csak ezen a  napon kápráztatjuk el egymást hanem minden egyes nap az év hátralévő részében.

Olvashattatok már korábbi írásaimban arról, hogy Honnan ered a Valentin nap? és megmosolyogtató érdekességekről a  8 furcsa szerelmes népszokás  cikkemben.

Ma egy újabb romantikus listát készítettem nektek. Összegyűjtöttem az én 7 kedvenc romantikus idézetemet. Merítsetek ötleteket vagy írjátok meg kommentben a saját kedvenceteket.

„Mert benne élsz te minden félrecsúszott

Nyakkendőmben és elvétett szavamban

És minden eltévesztett köszönésben

És minden összetépett levelemben

És egész elhibázott életemben

Élsz és uralkodol örökkön, Amen”

(Juhász Gyula: Anna örök)

 

„Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.”

Ernest Hemingway

 

„Mindig van a világon egy ember, aki a párjára vár, akár a sivatag, akár egy nagyváros közepén. Amikor pedig ezek az emberek találkoznak, és tekintetük egymásra talál, minden múlt és jövő teljesen elveszíti a jelentőségét, s csak az a pillanat és a hihetetlen bizonyosság létezik, hogy ugyanaz a Kéz írt meg mindent a nap alatt. A Kéz, amely fölébreszti a Szerelmet, s amely mindenki számára, aki ebben a világban dolgozik, pihen és kincsét keresi, alkotott egy vele rokon lelket is.”

Paulo Coelho

 

“Igézve álltam, soká, csöndesen,

És percek mentek, ezredévek jöttek

Egyszerre csak megfogtad a kezem,

S alélt pilláim lassan felvetődtek,

És éreztem: szívembe visszatér

És zuhogó, mély zenével ered meg

Mint zsibbadt erek útjain a vér,

A földi érzés: mennyire szeretlek!”

Tóth Árpád

 

“Mindjobban egymásnak éltek, egymásért rajongva. A szív teleszívódik szerelemmel, mint isteni balzsammal, mely megőrzi üdeségét. Innen van az élet hajnalával kezdődő szerelmek megzavarhatatlan jelene s a hosszúra nyúló nagy szerelmek örök frissessége. Ez a szerelem bebalzsamozása.”

Victor Hugo

 

„A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni,

akarsz-e mindig, mindig játszani,

akarsz-e együtt a sötétbe menni,

gyerekszívvel fontosnak látszani,

nagy komolyan az asztalfőre ülni,

borból-vízből mértékkel tölteni,

gyöngyöt dobálni, semminek örülni,

sóhajtva rossz ruhákat ölteni?”

(Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani?)

 

 

„Két karoddal átölelsz te,

ha félek.

Két karommal átölellek

s nem félek.”

(Radnóti Miklós: Két karodban)

„Ha tested fázik, lelkem Rád adom,

Két vállad bársonnyal betakarom.”

(József Attila: Nagy Ajándékok Tora)

 

Apropó! Mi van akkor ha semmilyen kreatív, írói vénával nincs megáldva egy férfi? Ha kín szenvedve ül órák hosszat tollal a kezében egy darabka papír felett, hogy pár őrülten szerelmes sort kanyarítson? Nos, uraim, már több száz évvel ezelőtt kitaláltak erre egy jó kis megoldást. 1797-ben Fiatal Valentin írok címmel kiadásra került egy szerelmes verseket tartalmazó kötet azon férfiak számára, akik bár szerettek volna de nem tudtak papírra vetni egy saját szerelmes költeményt. 

Nos, ilyen könyvet nem írtam még, Kedves Uraim, de azért tartogatok számotokra meglepetést, így a cikk végére. Az első kártyám még évekkel ezelőtt, a 25 dolog amiért szeretlek volt. Amolyan modern kori szerelmes levél. Ha most épp a fejedhez csapsz, hogy “Egek, én nem tudnék egy sort sem írni!”, akkor megnyugtatlak, mert tudsz, hidd el! Nem 25-öt, hanem annál sokkal többet. Mer ta szerelmes üzeneteknek nem az a lényege, hogy költőien cifrázzuk a sorokat, hanem az, hogy szívből jöjjön. Még ha setesuták is a mondatok.

évfordulós ajándék, karácsonyi ajándék, valentin napi ajándék, párkapcsolati kártyák